Komosa ryżowa nazywana jest „Złotem Inków”.
Potrawa wegańska i propozycja dla osób ograniczających gluten. Ugotowana komosa ryżowa stanowi lekkostrawną kaszę o nieco orzechowym posmaku, co staramy się podkreślić niewielkim dodatkiem kurkumy. Oprócz niej danie nie zawiera innych przypraw. Jego smak to kompozycja warzyw w skład której wchodzą papryka, cukinia, marchewka, cebula i pomidory. Doskonała propozycja na lunch lub dodatek do obiadu.
Kasza jaglana czyli królowa kasz.
Ponieważ kasza jaglana jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych, wspomaga układ kostny i poprawia koncentrację, twój organizm będzie zadowolony, jeśli mu zaserwujesz taką potrawkę. Poczuje się odżywiony i oczyszczony.
Skład: kasza jaglana, ciecierzyca, suszone pomidory, pestki słonecznika.
Potrawka z pęczaku.
Popularny w polskiej kuchni pęczak świetnie się sprawdza również w naszej potrawce. Kasze błyskawicznie zaspakajają głód oraz leczą i odżywiają nasz organizm. Pęczak jest, między innymi, źródłem witaminy PP, która poprawia kondycję naszych naczyń krwionośnych oraz świetnie wpływa na wygląd skóry. Dzięki dużej zawartości błonnika kasze wspierają układ trawienny, a zawarta w nich skrobia dostarcza paliwa potrzebnego do pracy mózgu i wszystkich innych komórek.
Nie kupuj na zapas – codziennie pieczemy świeże!