Początkowo tworzyliśmy je w oparciu o warzywa strączkowe – czerwoną i zieloną soczewicę, ciecierzycę i czerwoną fasolę. Jednak naszym najpopularniejszym pasztetem okazał się wegański pasztet z selera i kaszy jaglanej. Jego delikatny smak,
wzbogacony suszonymi jabłkami odpowiada praktycznie każdemu.
Lekko i przyjemnie.
Wszystkie nasze pasztety mają niski indeks glikemiczny, żaden nie zawiera glutenu. Zdecydowanie sprzyjają zachowaniu szczupłej sylwetki i dobrego samopoczucia.
Ucieszą roślinożerców.
Nasze pasztety
Pasztet z soczewicy czerwonej
Komponujemy małe czerwone ziarenka z odpowiednio dobranymi warzywami aby w efekcie zaoferować naszym klientom lekki i pożywny pasztet, który jest doskonałym daniem na ciepło i na zimno.
Warto też pamiętać, że soczewica jest zaliczana do grupy produktów superfoods.
Pasztet z czerwonej fasoli
Najbardziej wytrawny z naszych pasztetów wyjątkowość smaku zawdzięcza świetnemu towarzystwu dobrze dobranych warzyw, powideł śliwkowych oraz aromatycznym przyprawom.
Pasztet z selera
Zaskakujący smak uzyskaliśmy dzięki połączeniu jabłek, kaszy jaglanej, selera, pestek słonecznika i odpowiedniej kompozycji naturalnych przypraw. Nasz selerowy to numer jeden na liście wielu naszych klientów. Uczta dla vegan i nie tylko.